Daniela Jula

Share This Artist

Daniela JulaDaniela Jula a început studiul violei la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara. A absolvit apoi cursurile Facultății de Muzică din același oraș și masterul în cadrul Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Interpretare Muzicală, secția – violă.

De-a lungul anilor de formare a desfășurat o bogată activitate muzicală, susținând  recitaluri solo și recitaluri camerale, participând la cursuri de măiestrie, colaborând alături de diferite formații orchestrale și instituții culturale din țară și străinătate. Membră a mai multor orchestre, a luat parte la numeroase concerte, festivaluri, proiecte naționale și turnee internaționale, în prezent fiind angajată a Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara.

Membră a Desiderio Quintet, începând cu anul 2007 până în prezent, pentru Daniela Jula, muzica pornește din Dumnezeu și tot acolo își găsește adevărata împlinire.

”Desiderio Quintet pentru mine reprezintă bucuria de a-mi petrece viața împlinind ceea ce iubesc mai mult – muzica…! Îmi doresc ceva durabil și semnificativ împreună și pentru  Desiderio, în așa fel încât oamenii să fie uimiți nu de talentul nostru, ci de Dumnezeul care ne-a dăruit acest talent.”